5 Aralık 2017 Salı

Körlük




Yeni kitap önerim, Jose SARAMAGO'nun Körlük adlı kitabı... Körlük, yazarın en ünlü kitaplarından birisidir. 1998 Nobel Edebiyat Ödülü'nü alan yazar, bu kitabı 1995'te yazmıştır.
Körlük, yaklaşık bir yıl önce hazırladığım "Okunacaklar" listemin en başlarındaydı. Ancak bir türlü okumak nasip olmamıştı. Araya yazarın başka kitabını da alınca büsbütün merak etmeye başlamıştım bu kitabı. Nihayet kitap elime geçti. Ve daha ilk sayfalarda kitabın ne derece çarpıcı bir eser olduğunu anladım. Gerçekten okuduğum her yeni sayfada, okkalı bir tokat yemiş gibi oluyordum.
Aslında kitabın çıkış noktası gayet basit. Sıradan bir günde insanlar durup dururken kör olmaya başlıyor... Ve zamanla bir kişinin dışında, doktorun karısı, bütün bir şehir kör oluyor. Ancak kör olan insan sayısı arttıkça sırdan olan hikaye inanılmaz korkutucu bir hikayeye dönüşüyor. Öyle bir an geliyor ki kitabı okurken kör olmayarak her şeye şahit olan doktorun karısına acır buluyor insan kendini.
Kitabı okurken kitapta anlatılan kaosu yaşıyor, insanların bu kadar çabuk insanlıktan çıkmasına hayret ediyorsunuz. Ve insanların bu denli kötüleşmesi karşısında tüyleriniz diken diken oluyor. Ancak ilginç bir şekilde kitabın bitmesini istemiyorsunuz. Çünkü kitap hikayenin korkunçluğuna ve alışılmamış bir anlatım kullanılmasına rağmen oldukça akıcı bir üsluba sahip. 
Sonuç olarak diyebilirim ki Körlük, bakış açınızı değiştirebilecek sıra dışı bir kitap. Alın, okuyun, okutturun hatta hediye edin! ;)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yön tuşlarını kullanarak sayfalar arası geçiş yapabilirsiniz!

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...